Mosselsoep met rijst

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de mosselen goed uitlekken en bewaar het kookvocht.
- Smelt de boter en bak hierin al roerend de rijst en de rozijnen tot de rijst transparant is. Voeg 5 dl. water toe, doe de deksel op de schaal en kook de rijst in ca; 15 minuten gaar. Giet de rijst af.
- Verwarm intussen de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomaten en de wijn toe samen met een liter water en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg de mosselen toe en verwarm ze al roerend. Voeg de gekookte rijst, de rozijnen en kookvocht van de mosselen toe. Breng alles op smaak met zout en peper.
- Garneer het gerecht met verse takjes kervel.

Mosselsoep met rijst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept