Oven voorverwarmen tot 190 graden Celsius. Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze een half uurtje weg. Afspoelen en goed droog deppen met een schone theedoek of keukenpapier. Bij gebruik van courgette kan deze stap worden overgeslagen. Meng tarwebloem, paprikapoeder en cayennepeper en bestrooi hiermee de plakken aubergine of courgette met behulp van een theezeefje. Bak de plakken aan beide zijden goudbruin in wat olijfolie (een oliespray is hierbij erg handig). Verdeel de plakken over de bodem van een ruime ovenschaal met hoge rand. Tomatensaus: Overgiet de bulgur met kokend water en laat het staan. Verhit olijfolie en bak hierin de uien met zout. Doe tomaat, peterselie, oregano, basilicum, kaneel en nootmuskaat in een blender en pureer het (of gebruik een staafmixer). Voeg het aan de uien toe en laat het 5 minuten zachtjes koken. Bulgur afgieten en door de tomatensaus doen. Nogmaals 5 minuten zachtjes laten koken en de saus vervolgens over de aubergine of courgette verdelen. Verdeel vervolgens de broodkruimels over de tomatensaus. Witte saus: Doe tofu, olijfolie, tahini en citroensap in een blender en pureer het. Verdeel het voorzichtig over de broodkruimels, zodat de hele moussaka met de tofusaus is bedekt. Bak de moussaka 50 minuten tot het een licht goudbruin korstje heeft gekregen. Laat het nog minstens 10 minuten buiten de oven af staan koelen en dien het vervolgens op. Moussaka wordt namelijk lauw of bij kamertemperatuur gegeten.