Rol de wijtingfilets op in 4 porties van 125 g, bak ze krokant in een anti-kleefpan in een weinig olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Snijd de 200 g knolselder in kleine stukken en kook ze gaar in de room en de gevogeltebouillon. Doe er dan de gekookte aardappel bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix de knolselder tot een gladde massa. Bak de paddestoelen in boter goudbruin en voeg er op het laatste de fijngehakte sjalot, de look en de gesnipperde prei bij. Bak de plakjes knolselder in een frituur van 160°C ongeveer 2 minuten tot een krokante chips. Plaats een ring midden op het bord en vul op met de knolselderpuree. Leg de vis er bovenop. Schik de paddestoelen er rond en overgiet ze met hete de kalfsfond. Strooi er de pijnboompitten rond en garneer met de knolselderchips.
Wijting met eekhoorntjesbrood, knolselderpuree en is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)