Wijting met kerrie en appeltjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar in gezouten water. Voor de kerriesaus: snij 1 appel (geschild) en 1 ui fijn, stoof ze even in olijfolie, voeg dan het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en laat alles tot de helft inkoken. Mix de saus, voeg de room toe en bind eventueel met maiszetmeel. Schil de resterende appels, snij ze in kwartjes en bak ze in olijfolie gaar. Bestrooi de appelkwartjes met suiker en laat ze lichtjes karameliseren. Kruid de wijtingfilets met peper en zout, haal ze lichtjes door de bloem en bak ze krokant in olijfolie. Leg de wijtingfilet op het bord, de appelkwartjes erop en de rijst ernaast. Lepel de kerriesaus over de vis en versier met bieslook.

Wijting met kerrie en appeltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept