Wild konijn met bosbessenconfiture en Barbàr Winte

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het mager gerookt spek in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes spek om en om bakken. Het in blokjes gesneden vlees hieraan toevoegen en om en om aanbraden totdat de blokjes goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden uien, de helft van het bier, bouillon, en tijm erbij doen. In ruim anderhalf uur zacht stoven.
- Een kwartier voor het einde van de stooftijd de rest van het bier door het stoofvocht roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
- Aan het einde van de stooftijd de takjes tijm verwijderen, stoofvocht door een zeef halen, terugdoen bij het vlees en de bosbessenconfiture (of bramenconfiture) door de saus roeren.
- Het vlees en de saus verdelen over voorverwarmde borden. Garneren met fijngehakte peterselie.
- Serveer hierbij aardappelpuree, rode kool met appeltjes en in rode wijn gestoofde peertjes. Drink een gekoeld glas Barbàr Winterbok, liefst op keldertemperatuur.

Wild konijn met bosbessenconfiture en Barbàr Winte is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Terrine van wild konijn met pruimen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept