Gebakken fazantenbil met tagliatelle

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deel de billen zodanig dat je het onderste stuk van het bovenste scheidt. De onderste stukken gaan samen met de grof gesneden groenten en, als je die nog hebt, het karkas van de fazant in een ruime pan. Even aanzetten in wat boter en blussen met 2 liter water. Laat lekker een uurtje trekken. Zeef de bouillon en kook hierin de tagliatelle beetgaar (bouillon niet weggooien) Maak een inkeping in de billen zodanig dat je het botje kan verwijderen (botjes kunnen mee in de bouillon. Bestrooi het billenvlees met peper en zout en bak het vlees in boter totdat het juist gaar is. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los met een weinig bouillon. Doe de tagliatelle in de pan van het vlees en meng met de aanbaksels. Snijd het vlees in stukjes en meng onder de pasta. Je kunt eindeloos variëren door bijvoorbeeld wat geblancheerde julienne van witte kool toe te voegen, of er wat gemengde en kort gebakken paddestoelen door te roeren, of er een stukje gebakken foie gras bij te geven, of er wat truffel over te schaven.....

Gebakken fazantenbil met tagliatelle is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept