- Pel de sjalotten en knoflook. Schil de gemberwortel. Hak de sjalotten, knoflook en gember fijn. Verwijder de steeltjes en het zaad van de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Was de bosuitjes en snijd ze eveneens in ringetjes. Was de sperziebonen, haal ze af en breek ze in stukken van 3 cm. Schrap de wortels en snijd ze in dunne staafjes van 4 cm lang. Snijd de bleekselderij in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet en het zaad en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rijst er 2 tot 3 minuten in. Haal hem uit de pan. Verhit de resterende olie en fruit er de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten in. Roerbak de bonen, wortel en selderij 3 minuten mee. Schenk de groentefond erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten toe en kook ze 2 minuten mee. Breng op smaak met de sauzen, zout, peper en kurkuma. Schep er de kemirinoten, het limoenraspel- en sap, de palmsuiker en gebakken rijst door.
- Serveer de groenterijst in kommen en garneer ze met de gehalveerde eieren en koriander."}}