Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andij

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet de aardappelen af en doe ze samen met 2-3 el olijfolie terug in de pan. Druk de aardappelen met de achterkant van een vork voorzichtig tegen de wand van de pan, zodat de aardappelen wat stuk gaan, maar nog lekker grof blijven. Schep de andijvie door de aardappelen en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en bak de filets in 4-5 min. lichtbruin en gaar in 3 el olijfolie. Serveer de vis in plakken gesneden met de aardappelen met andijvie. Druppel het bakvocht van de vis en wat azijn om en over het gerecht. De aardappelen worden niet echt tot puree gemaakt, maar licht geprakt met een vork tegen de rand van de pan.
Voorbereiding
stijd: 30 minuten Kcal p.p.: 358

Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andij is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept