Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rode port in tot 1 dl. Monteer ze met de kalfsfond. Breng deze op smaak met wat gembersiroop of honing. Maak de kalfslever schoon en snijd er plakjes van 1 ½ cm dikte van. Snijd pezen en ongerechtigheden weg en maak er plakjes van 50 tot 60 gram elk van. Vermeng de gezeefde bloem met zout en ruim zwarte peper en wentel de plakjes kalfslever hier in, zodat ze rondom van bloem voorzien zijn. Klop ze af. Snijd de schoongemaakte uien in ringen. Verhit t.z.t. de boter tot het schuim weg getrokken is en bak daarin de kalfslever schijfjes krokant en rosé. Neem de lever uit de pan en houd ze warm. Bak in dezelfde pan in de achter-gebleven bakboter de ui-ringen snel aan. Zo nodig boter toevoegen. Was de appels, droog ze en steek er de klokhuizen uit. Snijd er dan 6 even grote en dikke ringen uit. Bak de plakken mager rookspek in een droge Tefal koekenpan knapperig lichtbruin. Haal het spek eruit en bak hierin de appelringen, zo nodig met toevoeging van wat boter én suiker, net gaar. Leg op elk warm bord plakje warme appel en leg daarop een plakje kalfslever. Geef er met de pepermolen nog een flinke draai over. Leg er nu wat uienringen op. Garneer het met een plakje spek en giet er wat rode portsaus rond.

Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept