Gebakken roomwafels

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eieren en de suiker samen gedurende 10 minuten met een elektrische mixer in een kom totdat het als een dik lint in de kom terugvalt als je de mixer optilt. Roer er nu met een houten lepel afwisselend de helft van de bloem, de kardemom of gember en de zure room door, en tenslotte de andere helft van de bloem. Klop hier licht de gesmolten boter door en zet het mengsel 10 minuten weg. Maak een wafelijzer warm zonder het in te vetten, totdat het zo heet is dat een waterdruppel sputtert als die er op valt. Vul het ijzer met de geklopte massa vanuit het midden naar de rand toe. Sluit het ijzer en verhit het geheel tot de wafels mooi goudgeel zijn. Gebruik je een elektrisch wafelijzer, volg dan de instructies die daar bij horen. De wafels worden opgediend met koude wilde bessen en verse boter. Een alternatief hiervoor is een lekkere bessenjam.

Gebakken roomwafels is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roomwafels.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Roomwafels.
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept