- Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte - Hak de hazelnoten fijn en verkruimel het brood (dit kan samen in de keukenmachine) en roer er het kerriepoeder door. Doe dit mengsel in een diep bord - Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets ??n voor ??n door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel - Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei ca. 3 minuten. Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog ca. 3 minuten - Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig hoog vuur in ca. 3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege - Schep de prei in het midden van 4 warme borden en leg de schol erop. - Lekker met krielaardappeltjes in de schil gekookt