Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten fijn en verkruimel de sneetjes brood fijn (dit kan tegelijk in de keukenmachine) en meng het kerriepoeder erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord. Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets één voor één door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei ca. 3 minuten. Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog ca. 3 minuten. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig hoog vuur in ca. 2-3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Schep de prei in het midden van vier warme borden en leg de scholfilets erop. Lekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil. 485 kCal / 2030 kJ p.p