Gebakken sliptong met courgette

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast. Lekker met gekookte krielaardappeltjes. Tips: Vervang de sliptongetjes door kleine scholletjes. Vervang de doperwten door snijbonen in stukjes van 2 cm gesneden. Weetje Margarine: hoe zachter hoe beter Wist je dat margarine uit een kuipje gezonder is dan margarine in een wikkel? En dat margarine uit een fles nog gezonder is? Hoe zachter of vloeibaarder de margarine, des te meer goede, onverzadigde vetten erin zitten. Gebruik dus bij de bereiding van vis altijd vloeibare margarine of vloeibare bak&braad. Of olie natuurlijk, dat is ook altijd goed.

Gebakken sliptong met courgette is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept