Was de preistengels grondig en snijd ze in fijne reepjes. Breng de aardappeltjes aan de kook in koud gezouten water. Giet ze af wanneer ze gaar zijn en snijd ze in plakjes. Stoof de prei lichtjes aan in een weinig olijfolie en voeg er de pistachenoten bij. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels xeresazijn. Meng de honing, de mosterd en enkele druppels citroensap en roer er geleidelijk de notenolie aan toe. Maal er een weinig sechuanpeper bij. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in een weinig olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in plakjes en bak ze zeer kort in olijfolie. Kruid nadien. Meng de aardappelschijfjes onder het preislaatje en verdeel dit over de borden. Schik er de plakjes zalm op en druppel de saus errond.
Gebakken zalm met lauw slaatje van prei is een recept van Jerryke's Cuisine