Gebakken zalmfilet in rode wijnsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: **Maak de saus:** - Doe alle ingredi?nten voor de saus in een pan. Breng de inhoud tegen de kook aan, en laat vijftien minuten trekken. Zeef de vloeistof. Om er een saus van te maken moet de gekruide wijn worden gebonden. Dit staat niet in het oorspronkelijke recept beschreven, de kok wist dat zelf wel. Er zijn drie mogelijkheden, binden met brood (A), met ei (B), of met een roux (C). Binden met brood en met eidooier zijn methodes die veel in Middeleeuwse recepten worden toegepast. Het binden met een roux is moderner, deze methode wordt pas in de zeventiende eeuw beschreven (hoewel er al eerder sauzen met bloem werden gebonden). Probeer de verschillende manieren om de saus te binden eens uit, en merk hoe het aanzien en het mondgevoel van zo'n saus wordt bepaald door de manier waarop deze wordt gebonden. voor het binden van de saus: - A. 2 sneetjes lichtgeroosterd witbrood zonder korst: In de pan doen als de wijn op het vuur staat en het geweekte brood met de wijn door een zeef wrijven.
- B. 1 rauwe eidooier: Dooier losroeren, eerst met een beetje van de gezeefde warme wijn vermengen, dan al roerende de eidooier in de pan doen. Blijven roeren tot de saus is gebonden. De wijn mag niet meer koken.
- C. 30 gram boter en 30 gram bloem: Boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erbij, enkele minuten op laag vuur verwarmen. Dan scheutje gezeefde wijn erbij, roeren tot de vloeistof is opgenomen, weer wijn erbij, totdat alle wijn is gebruikt. **Bak de zalm:** - Haal de stukken zalmfilet door de bloem, bak ze mooi bruin in hete boter (vijf minuten is genoeg), en leg ze in een platte schaal, versierd met citroen- en limoenschijven. Geef de saus er apart bij in een sauskom, giet de saus over de vis, of giet eerst de saus in de schaal en leg daar de zalm op.
- Volgens het oorspronkelijke recept moet de gebakken zalmfilet nog even stoven in de saus, en wordt de vis in de saus geserveerd. De vis wordt dan wel erg gaar.

Gebakken zalmfilet in rode wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept