Gebakken zeetong à la Meuniére

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem. Verhit de olie met 25 boter in een koekenpan en bak de vis ca. 4 minuten per kant op matig vuur. Haal de tong uit de pan. Maak de graat los met behulp van een lepel, beginnend aan de kopzijde van de vis. Duw de graat voorzichtig los van de vis. Wrijf zoutflakes naar smaak fijn over de tong (tussen duim en wijsvinger). Wrijf de koekenpan schoon met keukenpapier. Voeg de rest van de boter toe en laat het lichtbruin worden. De geur wordt nu nootachtig. Meng het citroensap en de peterselie door de boter en schenk direct over de tong. Tip: - In plaats van (dure) tong kun je ook sliptong of schol gebruiken. - Het lichtbruine, nootachtige botermengsel wordt beurre noisette genoemd.

Gebakken zeetong à la Meuniére is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sole Meunière
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
NOORDZEETONG "Belle Meunière"
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke zeetong ‘à la meunière’
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sole meunière met aardappelen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept