Gebraden kip met rozemarijn, tijm en knoflook

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kruid de kip met versgemalen peper en zout. Wrijf hem in met wat olijfolie en bestrooi hem vervolgens met tijm, knoflook en fijngehakte rozemarijn. Wrijf goed in het vlees en zet de met plastic folie afgedekte kip circa 1 uur in de koelkast. Braad nu de kip aan in een braadpan. Laat hem aan alle kanten goed kleuren. Voeg de zilveruitjes toe en laat deze even meebakken. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Breng dit vervolgens aan de kook en sluit dit af met een deksel.
- Laat dit geheel nu op een matig vuur gedurende een ? uur zachtjes braden. Af en toe keren en bedruipen met de jus.
- Snijd de snijboontjes in kleine ruitjes en roerbak ze met wat boter, suiker, peper en zout. Neem de kip uit de pan en laat deze op een warme plaats zo?n 10 minuten rusten. Verdeel hierna de kip en dresseer de delen in een schaal.
- Giet het uit de kip komende braadvocht bij de jus en zeef. Schep wat snijboontjes in het midden van de borden en leg hierop een stuk kip. Bedek dit alles met de saus. **TIP:** - Serveer dit gerecht met gegratineerde aardappels.

Gebraden kip met rozemarijn, tijm en knoflook is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept