Bereiding
[*]Voor de saus: 250 ml yoghurt (natuur) 1 eetl. witte rozijntjes +/- 10 verse muntblaadjes 1/2 bieslookplantje (vers) [*]Voor de couscous: 1 soepkop couscousmeel 1/2 komkommer 1 onbehandelde citroen 4 eetl. olijfolie [/list]
Voorbereiding: - Snij de paprika, de ui en de courgette in kleine stukjes. Kook ze 5 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.
- Klop de eieren los samen met de saffraan, de komijn, de paprika, de helft van het bieslook en de room.
- Snij de temp? in reepjes.
- Snij de komkommer in kleine blokjes.
- Snipper de muntblaadjes en de rest van het bieslook zeer fijn.
- Rasp de helft van de citroenschil.
- Meng het couscousmeel met de rozijntjes en 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 2 soepkoppen kokend water over. Dek af en laat zwellen.
Voorbereiding: Maak de taart: leg de voorgerolde bladerdeegtaartbodem in een taartvorm, het bakpapier naar onderen. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel de gekookte groenten, de temp? en de kerstomaten over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Schuif 30 min. in een voorverwarmde oven (200°C). Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 eetl. olijfolie, de gesnipperde muntblaadjes, 1 koffiel. citroensap en de rest van het gesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout. Meng het couscousmeel, de citroenschil en de komkommer. Afwerking Dien de taart warm of lauw op met de rozijntjescouscous en de yoghurtsaus.