Grootmoeders soepvlees met spek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en kruid het met peper en zout. Snijd het spek in stukjes, de schoongeschraapte wortelen in reepjes en de geschilde uien in ringen. Neem een vuurvaste schotel ( met deksel ) : schik de helft van de stukjes spek op de bodem, daarbovenop de stukjes soepvlees, dan wat tijm, enkele laurierblaadjes en een paar takjes gehakte peterselie, en tot slot de wortelreepjes en de uiringen. Overgiet met het bier, het vlees moet net onderstaan. Strooi er de suiker over uit en bedek alles met de rest van de stukjes spek. Doe het deksel op de schotel en zet hem in een voorverwarmde matig warme oven tussen 150 Ã 175° C en laat 2 uur zachtjes gaarstoven. Net voor het opdienen royaal met gehakte peterselie bestrooien. TIP: geef er bruin brood bij of aardappelpuree en bruine of witte bonen.

Grootmoeders soepvlees met spek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJshartjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept