Voorbereiding : Stort de bloem op een werkvlak, maak er een kuiltje in, breek de eieren erin, bestrooi met zout, giet de olie erbij en kneed alles tot een glad deeg. Bestuif het met bloem, wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Maak de prei, de wortelen en de selderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes. Maak een kruidenbuiltje van de tijm, laurier en peterselie. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de hete boter glazig. Voeg de groenten toe en stoof ze al roerend even aan. Giet er 1 liter water bij, breng de soep met het kruidenbuiltje aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Giet de soep door een zeef en kruid met peper, zout, cayennepeper en worcestershiresaus. Rol het deeg in enkele keren door de pastamachine uit en steek er op een met bloem bestoven werkvlak gekartelde rondjes uit. Bestrijk de rondjes in het midden met wat water en knijp ze dicht, zodat u vlindertjes krijgt en laat die in een pastazeef drogen. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bedruppel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de jonge uitjes in stukjes. Breng de soep weer aan de kook en laat de champignons erin gaar worden. Klop de overtollige bloem van de farfalle en laat ze 5 min. meekoken. Garneer met jonge uitjes en plukjes kervel.