Groenteburgers met kruidenmayonaise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp de wortel. Snipper de ui en de knoflook. Hak het brood met de noten fijn in de foodprocessor. Laat de linzen uitlekken. Verhit de helft van de olie in de koekenpan. Roerbak de wortel, de ui en de knoflook een paar minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en meng met het brood, de linzen, de noten, het losgeklopte ei, de koriander of de peterselie, het komijnpoeder, het paprikapoeder en wat zout en peper tot een samenhangend mengsel. Maak er vier afgeplatte ballen van. Zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken. Roer voor de saus de mayonaise, de kwark of de yoghurt, de ketchup en de kruiden door elkaar. Verhit de resterende olie in de koekenpan en bak de burgers in circa 4 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin. Serveer met de saus en geef er sla en tomaat bij.

Groenteburgers met kruidenmayonaise is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sandwich zalm met kruidenmayonaise
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje gehaktbal met uitjes
20 min-
Bekijk recept
Lekkerbekjes met kruidenmayonaise
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met rozemarijnaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse groenteburger met komkommersalade
15 min
Bekijk recept
Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteburgers met haricots verts
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept