Snijd de gewassen courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika's door, verwijder de zaadlijsten en verdeel ze in grote blokjes. Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd het loof van de uitjes in ringetjes en laat de uitjes heel. Kruis de tomaten voor de salsa in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Meng het uitjesloof en de andere ingrediënten voor de salsa erdoor. Leg houten prikkers eerst even in water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden. Rijg de ingrediënten van de kebab aan de spiesen. Meng 2 eetlepels zonnebloemolie met peper en zout en bestrijk de kebab ermee. Verwarm de grill of een grillpan goed voor en rooster de spiesen ca. 10 minuten. Keer regelmatig. Lekker met een groene salade.Voorbereiding stijd: ca. 25 minuten. Voedingswaarde per spies: eiwit 2 g, vet 1 g, koolhydraten 8 g, kcal (kJ) 49 (206).