Groentelasagne met mozzarella

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een kookpan en laat de diepgevroren groentemix al roerend even stoven. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en enkele draaien van de Italiaanse kruidenmolen. Breng aan de kook. Smelt de boter in een kookpan en doe er de bloem bij. Meng goed, laat even bakken en leng al roerend aan met de melk tot een lichtgebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep een laagje witte saus in een rechthoekige ovenschotel. Leg daarop plakjes lasagne (laat ze niet overlappen). Lepel er een laag groentesaus over en bedek met een sneetje gekookte ham. Bestrooi met mozzarella en bedek opnieuw met plakjes lasagne. Vervolg met een laagje witte saus en ga zo door tot alle saus opgebruikt is. Zorg dat de bovenste laag weer witte saus is en bedek met gratinkaas. Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. - U kan de lasagne ook vooraf ovenklaar maken. Laat dan 5 min. langer bakken. - De lasagneplakjes worden niet voorgekookt en zullen dus garen in de oven. Zorg daarom dat de sausen niet te gebonden zijn: de lasagne zal nog vocht opnemen uit de sausen.

Groentelasagne met mozzarella is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige groentelasagne met mozzarella
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept