Verhit de olijfolie in een kookpan en laat de diepgevroren groentemix al roerend even stoven. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en enkele draaien van de Italiaanse kruidenmolen. Breng aan de kook. Smelt de boter in een kookpan en doe er de bloem bij. Meng goed, laat even bakken en leng al roerend aan met de melk tot een lichtgebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep een laagje witte saus in een rechthoekige ovenschotel. Leg daarop plakjes lasagne (laat ze niet overlappen). Lepel er een laag groentesaus over en bedek met een sneetje gekookte ham. Bestrooi met mozzarella en bedek opnieuw met plakjes lasagne. Vervolg met een laagje witte saus en ga zo door tot alle saus opgebruikt is. Zorg dat de bovenste laag weer witte saus is en bedek met gratinkaas. Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. - U kan de lasagne ook vooraf ovenklaar maken. Laat dan 5 min. langer bakken. - De lasagneplakjes worden niet voorgekookt en zullen dus garen in de oven. Zorg daarom dat de sausen niet te gebonden zijn: de lasagne zal nog vocht opnemen uit de sausen.