Groentenratatouille

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Courgettes, aubergine en ook de paprika dun schillen, tomaten pellen, zaadjes eruit. (je kunt de paprika ook roosteren en dan ontvellen, maar in dit gerecht maakt het niet veel uit. De ui en paprika t! amelijk fijn en de sjalotjes heel fijn snijden. Als eertse in de pan met olijfolie eventjes aanstoven. Dan de rest (behalve de tomaten) in grove stukken (2 a 3 cm diameter) erbij voegen. Goed aanstoven, de teentjes look erbij, de verse tomaten op stukjes en een half blikje van de andere tomaten erbij. Het geheel mag niet te nat zijn, het is geen soep. Pepermolen (zwarte)erover, het spaans pepertje (of een half als het niet te pikant mag zijn) heel, heel fijn snijden en bijvoegen. Veel tijm en rozemarijn instrooien, eventueel een beetje groentebouillon in de vorm van een blokje of poeder (liever te weinig dan teveel, kan achteraf nog aangevuld worden) en 2 koffielepels gedroogde tomatenpuree. Beetgaar laten stoven. Op het laatste een flinke eetlepel acaciahonong bijvoegen. De bedoeling is dat je een combinatie krijgt van zuur (tomaten), zoet en kruidig. De boventoon moet lichtjes zoet zijn. Dus proeven is d! e boodschap en eventueel wat meer honing, gedroogde omaten, peper of zout bijvoegen. Ook kinderen lusten dit meestal graag bvb. met spagetti, met kip of als vulling in een lasagne. Het past ook goed bij vis zoals lotte of kabeljauw en zelfs koud op de boterham is het heel lekker.

Groentenratatouille is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Franse groentenratatouille met roquefort Gourmetrecept
- 10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groentenratatouille met roquefort
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lengfilet Met Groentenratatouille Omwikkeld Met Breydelspek
20-30 min -
Bekijk recept

Franse groentenratatouille met roquefort Gourmetrecept
- 10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groentenratatouille met roquefort
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lengfilet Met Groentenratatouille Omwikkeld Met Breydelspek
20-30 min -
Bekijk recept