Ui pellen en in halve ringen snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bleekselderij in smalle boogjes snijden. Bosuitje schoonmaken en fijnsnijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand (of oven op 200 graden). In de boter de ui en de erboven uitgeperste knoflook ca. 2 minuten bakken. Paprika, champignons, bleekselderij en peterselie toevoegen en het geheel ca. 5 minuten roerbakken. Linzen, tomaatblokjes, hamblokjes en tijm erdoor roeren en het mengsel op smaak brengen met zout en peper. Fijngesneden bosui door de aardappelpuree scheppen. Het groentemengsel in een ingevette ovenschaal doen en de puree met bosui erover uitstrijken. Geraspte kaas erover strooien. De schotel in 5-10 minuten laten gratineren onder de grill (of in ca. 20 minuten in de oven).