Bereiding
Maak het pizzadeeg en de tomatensaus volgens de basisrecept. Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Kook de broccoliroosjes met iets zout enkele minuten. Laat de asperges en het mais goed uitlekken. Snij de asperges in stukken van enkel cm, de tomaten in partjes en de ui in dunne ringetjes. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en daarover de groenten. Strooi er de oregano over en de geraspte de kaas. Bak de pizza bovenin de oven ongeveer 12-15 minuten. [b:560d4588a9]Pizzadeeg en -saus[/b:560d4588a9] voor twee pizza's: 200 gr bloem, half zakje gedroogde gist, 1,5 el olijfolie uitje, knoflook, half blik tomatenblokjes groene kruiden, peper en zout Meng bloem, gist, 1/2 tl zout in een kom goed doorelkaar VOeg 1,5 el olie en 1 dl warm water erdoor en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat en daarna nog eens 10 min tot het deeg soepel en elastisch is Deeg in de kom, afgedekt met plasticfolie, ca een uur op een warme plek laten rijzen Intussen de saus maken door fijngesneden ui en uitgeperste knoflook in wat olie te bakken, tomaten en kruiden erdoor en zachtjes laten inkoken tot een stevige saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout De deeg uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot twee pizza's, saus erover verdelen