Snij de ui fijn. Snij de wortel in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Pel de tomaten (om gemakkelijk tomaten te pellen, dompelt u ze eerst 10 tellen in kokend water. Snij de tomaten in vier en haal de zaden eruit. Snij de partjes in kleine blokjes. Snij 8 blaadjes basilicum fijn. Snij de zoete aardappel in dunne plakjes van +- 2 mm. Kook de rijst gaar in het sinaasappelsap (de kooktijd is afhankelijk van de rijstsoort). Het resterende sap kan u eventueel bewaren als extra saus. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit er de ui in. Voeg de versneden wortel- en doperwtjes toe en laat even meegaren. Voeg na +- 10 min. de courgetteblokjes toe. Eindig 1 à 2 min. later met de tomatenblokjes. Roer een beetje room door het groentestoofpotje en breng op smaak met peper en zout. Werk af met het fijngesneden basilicum. Frituur de aardappelplakjes op 165° tot ze krokant worden. Kruid met herbemare zout en currypoeder. Plaats op elk bord een rijsttorentje. Schik er de groentemengeling en de zoete aardappelchips naast. Werk af met enkele sprenkels appelsiensap. Voor niet-vegetariërs kan u dit bord verder versieren met enkele gedroogde Gandaham-snippers (zie tip). Tip: Gandaham-snippers: In de oven:leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Schik hierop de plakken Gandaham. Plaats gedurende +- 10 min. in een op 175° voorverwarmde oven. U krijgt dan mooie hamkrullen. Indien u 'platte' plakken Gandaham wil, leg dan een bakvel bovenop op de ham en plaats er een tweede bakplaat op. In de microgolfoven: leg de ham tussen 2 vellen keukenpapier en verwarm gedurende 1,5 minuut op 500 W.
Groentestoofpotje met zoete aardappelchips is een recept van Jerryke's Cuisine