- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
- Was en snijd de tomaten in partjes.
- Was en halveer de komkommer. Verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes van ca. 1/2 cm dikte.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Voeg de komkommerplakjes toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de boemboe en 2 dl water toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep de afgekoelde rijst, de partjes tomaat en de geraspte kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte kip in diepe borden of kommen. TIP: - Vervang de komkommer door 1 struik (ca. 650 g) paksoi of Chinese kool. Geef er een gemengde salade met plakjes komkommer en tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen."}}