Gewokte kip met tomaat, komkommer en kokos

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
- Was en snijd de tomaten in partjes.
- Was en halveer de komkommer. Verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes van ca. 1/2 cm dikte.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Voeg de komkommerplakjes toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de boemboe en 2 dl water toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep de afgekoelde rijst, de partjes tomaat en de geraspte kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte kip in diepe borden of kommen. TIP: - Vervang de komkommer door 1 struik (ca. 650 g) paksoi of Chinese kool. Geef er een gemengde salade met plakjes komkommer en tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Gewokte kip met tomaat, komkommer en kokos is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept