Gewokte kip met witte en groene asperges en peters

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de saus: Breng de bouillon met de room, peper, zout en sjalot aan de kook. Pluk en was de peterselie. Voeg de peterselie bij de saus en mix met wat instant roux. Houd de saus warm. Voor de wok: Kook de quinoa gaar in water met een bouillonblokje, peper en zout. Schil de witte en groene asperges en snijd de topjes af. Kook de groene topjes 2 minuten met wat zout en verfris ze in koud water. De witte mag je dubbel zo lang koken. Snijd de steeltjes van de asperges diagonaal in plakjes van een halve cm. Snijd de kip in lange fijne reepjes (of laat dit door je Keurslager doen) en kruid ze met kipkruiden. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 6 minuten. Haal de kip uit en houd ze warm. Doe de resterende olie in de wok en wok de asperges tot ze beetgaar zijn, voeg er de kip en quinoa bij en bak alles nog eens goed om. Verdeel de wok over de borden en lepel er de saus rond. Versier met snippers Gandaham en blokjes gepelde tomaat.

Gewokte kip met witte en groene asperges en peters is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lepeltje eier-truffelsalade
20 min-
Bekijk recept
Zonnige Mexicaanse ribeye
20 min-
Bekijk recept
Mini-wraps met gerookte makreelsalade
20 min -
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept