Gewokte tikka-kip met komkommer en koriande

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Was en snijd de komkommer in reepjes van ca. 8 cm lang.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de reepjes kip ca. 5 minuten. Schep de kruidenpasta erdoor en roerbak 2 minuten mee. Voeg 1 dl yoghurt en 1 dl water toe en laat dit ca. 3 minuten pruttelen. Schep de komkommerreepjes en de helft van de koriander erdoor en bak deze nog 2 minuten mee.
- Rooster de pitabroodjes onder de hete grill of in de broodrooster goudbruin.
- Meng de rest van de yoghurt met 1-2 theelepels sambal (hoe meer hoe heter!) en de rest van de koriander.
- Snijd de geroosterde pitabroodjes in de breedte doormidden. Vul de 'pita-envelopjes' met de gewokte tikka-kip of serveer de warme pitabroodjes naast de gewokte tikka-kip. Geef het yoghurt-sambalsausje er in een apart schaaltje bij.

Gewokte tikka-kip met komkommer en koriande is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tajine van gamba's met koriande
0 min
Bekijk recept
Eierbahmi met amandelen en koriande
0 min
Bekijk recept
Gemarineerde Vis Met Verse Gember En Wortel (Foto)
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept