Gratin met gehakt en witloof

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik. Snipper het witloof fijn. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Snij de kaas in blokjes. Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen. Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten. Dien onmiddellijk op.

Gratin met gehakt en witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept