Gratin van appel met calvados

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Klop de 4 dooiers met 50 gr suiker glad tot alle suiker is opgelost.
- Zet een bain-marie op het vuur en laat lichtjes koken, in die bain-marie zet je de kom met de dooiers.
- Roer op regelmatige tijdstippen met een garde en laat de massa gedurende zowat 20 minuten indikken.
- Haal de kom uit de bain-marie en roer het warme schuim opnieuw koud.
- Klop de room half op en spatel dat door de afgekoelde eiermassa.
- Schil de appelen , snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit en snijd ze verder in kwartjes, in principe moet elkkwartje nog eens in

3.
- Verwarm een grote koekenpan op het vuur, smelt de grote klont boter erintot ze lichtbruin van kleur wordt , bak de stukjes appel in de boter, ze moeten nog een vaste vorm hebben en zeker geen moes worden.
- Strooi er de suiker over en laat oop een hoog vuur karameliseren, als de lichtbruine karamel aan de stukjes appel begint te kleven giet dan de calvados erover en flambeer.
- Leg de stukken appel op een bord , giet er de gratin over en laat onder de grill kleuren.
- Laat de saus in de pan verder inkoken en giet een lepeltje op de gekleurde appelen uit de oven. TIP: - Bij dit gerecht kun je een bolletje kaneelijs serveren.

Gratin van appel met calvados is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept