Gravad lachs (gemarineerde zalm)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de zalm in de lengte door en verwijder de graten. Spoel de zalmhelften goed af en dep ze droog. Leg een helft met de huidzijde naar beneden in een schaal en bestrooi deze helft met dille. Meng zout, suiker en peper en strooi dit hierover. Leg hierop de andere helft met de huidzijde naar boven. Bedek het geheel met aluminiumfolie en leg daarop een bord en gevulde conservenblikken. Laat de zalm 24 uur in de koelkast liggen. Daarna moet de zalm nog 4 dagen in dit sap marineren. Keer de vis dagelijks enkele malen om en begiet hem met de marinade.
- Meng voor de saus alle ingredienten.
- Haal de zalm uit de marinade, schaaf dille en specerijen eraf en dep de vis droog. Snijd de vis vervolgens diagonaal in dunne plakken en serveer hem met de mosterdsaus. Samen met toast en sla opdienen.

Gravad lachs (gemarineerde zalm) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Röstikoekjes met gravad lachs
15 min Snack
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lax à la minute met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept