Greek Christmas kalkoen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook, pel en hak de kastanjes fijn
  • 2 Snij de uien in hele fijne stukjes
  • 3 Maak de kalkoen/kapoen schoon en verwijder de ingewanden
  • 4 Besprenkel zowel binnen als buiten de kalkoen met zout en peper
  • 5 Was de ingewanden zorgvuldig en snij ze in kleine stukjes
  • 6 Verwarm de oven op 230° Celsius
  • 7 fruit de uien in olie
  • 8 Voeg de ingewanden en het gehakt toe, blijf roeren tot het lichtbruin is
  • 9 Voeg peper, zout, laurierblad, tomaten, wijn en water toe. Roer alles goed om 1
  • 0 Dek af en laat 20 à 25 minuutjes sudderen, tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd 1
  • 1 Roer er de pijnboompitten, rijst en kastanjes door en haal van het vuur 1
  • 2 Steek de vulling in de kalkoen en bind deze vast 1
  • 3 Vet de kalkoen in met olijfolie 1
  • 4 Plaats in een braadslede en dek af met zilverpapier 1
  • 5 Verminder de oven tot 175 graden 1
  • 6 Laat de kalkoen minstens 3 uur in de oven (of 3,5 afhankelijk van het gewicht) 1
  • 7 Elke 45 tot 60 minuten bestrijk je de kalkoen met het sap 1
  • 8 Voeg water toe indien het sap opraakt 1
  • 9 Haal folie weg twintig minuten voor het einde zodat de kalkoen kan bruinen 2
  • 0 Test met een voedselthermometer: de ideale temperatuur moet tussen dij en lichaam zo'n 90° celsius zijn. Opgelet: de bereidingstijd van een kalkoen bedraagt zo'n drie à vier uur.

Greek Christmas kalkoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Christer’s Tartaar ‘Greek Mix’ en tonijn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grieks salade yoghurt
10 min
Bekijk recept
Fusion Snack-torentjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept