Dep het vlees droog en snijd het in repen. Meng 1 à 2 eetlepels olie met de gedroogde tijm en wat peper en paprikapoeder. Meng de marinade door het vlees en laat het ongeveer 30 minuten marineren; Pel de ajuin en snipper hem grof. Bak het vlees in ca. 5 minuten rondom goedbruin in een hete pan. Bak de ui kort mee. Breng op smaak en laat het geheel afkoelen; Was de kool, deel hem in vieren en snijd hem in dunne repen. Was de komkommer en de tomaten en dep ze droog. Schil de komkommer eventueel en snij hem in kleine stukjes. Snij de tomaten in plakjes; Rasp de schil van een de 1/2 citroen. Meng de yoghurt met 2 el olie, de tzatzikimix, eventueel wat peper en zout en de citroenschil. Verdeel de groenten, de uisnippers, het gyrosvlees en tzatziki laag voor laag in de vier schaaltjes. Garneer met een beetje paprikapoeder, olijven in schijfjes gesneden en tijm.