Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1/2 cm dikte. Bestrooi de stukjes courgette met een eetlepel zout en laat ze 15 minuten staan. Afspoelen met koud water en laten uitlekken. Pel en snipper de uien de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de fetakaas fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekepan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de fetakaas, 1 theelepel tijm, een snufje zout, een snufje peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ca. 12 minuten gaar worden. Spoel ondertussen de moten kabeljauw af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng de bloem met 1 theelepel tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel ze door de bloem. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de moten aan beide kanten bruin en gaar (ca. 8 minuten afhankelijk van de dikte van de moten). Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop. Geef er rijst of puree bij.