Griekse moussaka

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Aubergines in plakken snijden, met zout bestrooien en 1/2 uur laten uitlekken. Daarna in een weinig olijfolie in een pan fruiten. Aardappelen nog vast koken , laten afkoelen en in plakken snijden. Uien en look fruiten, gehakt toevoegen met laurierbladen, kaneel, oregano (hoeveelheid naar eigen smaak, maar voorzichtig niet overdrijven). Overgieten met de tomaten en de wijn. Op zacht vuurtje 1/2 uur laten pruttelen. Yoghurt met komijn mengen evt. peper en zout (proeven). Een ovenschotel met bakpapier bekleden, daarin een laag aardappelen, een laag aubergines en met de saus overgieten. Bestrijk de moussaka met de yoghurt en werk af met partjes citroen. In een voorverwarmde oven 45 min. (afhankelijk van type oven) op 180° C

Griekse moussaka is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept