Griesmeelpudding met rabarber

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de krenten en week ze in lauw water.
- Breng de melk aan de kook, strooi het griesmeel erin en laat het in 10 - 15 minuten onder voortdurend roeren binden.
- Schep de suiker, krenten en het sinaasappel/citroenraspel erdoor.
- Sla de eiwitten stijf en schep ze door de hete griesmeelpudding. Spoel een puddingvorm (inhoud 1 liter) met koud water om, giet de griesmeelpudding erin. Laat hem afkoelen.
- Maak de rabarber schoon, verwijder de schil en snijd de stelen in blokjes. Breng ze met een beetje water met anijs, kaneel en suiker aan de kook en kook de rabarber beetgaar. Laat de rabarber afkoelen en schep de gehakte citroenmelisse erdoor.
- Giet de uitgelekte rabarber op een bord of schaal en stort de griesmeelpudding erop. Garneer het met blaadjes citroenmelisse.

Griesmeelpudding met rabarber is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept