- Meng de wijn met de tomatenpuree en de visbouillon en giet dit over de vis. Laat 3 min. koken op een hevig vuur. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat hetgerecht 20 minuten stoven in een voorverwarmde oven (175°C) .
- Schep de vis op een schotel en hou warm.
- Laat het kookvocht tot de helft inkoken (+/- 2 min.) en voeg de garnalen en de diepgevroren champignons toe. Laat nog even verder inkoken en giet er de helft van de room bij . Proef of de saus voldoende gekruid is en voeg het citroensap toe. Zet het vuur even harder.
- Laat intussen de tagliatelle 6 à 8 min. koken in 3 L gezouten water. Giet af, schep de tagliatelle opnieuw in de kookpan en werk af met een nootje boter en de rest van de room.
- Giet de saus over de heilbotfilets en schik de tagliatelle errond. Voor de liefhebbers kan u er geraspte parmezaan of gruyére bij geven. Microgolfoven (700 W): - Zet de schotel afgedekt 15 min. op volle kracht in de microgolfoven. De saus wordt in een braadpan op het fornuis afgewerkt, daar inkoken niet mogelijk is in de microgolfoven. Tip: - Dit recept lukt ook heel goed met kabeljauwfilets."}}