Bak de kwartelfilets rondom aan. Kruid met peper en zout. Maal het varkensgebraad, de kippenfilet en het spek met de keukenrobot. Vermeng het ei, de grof gemalen pistaches de truffel en de kippenlevertjes, de gevogeltefond en de port. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg de kruimeldeeg in een terrinevorm. Laat de randen overhangen. Schep er de helft van het gehaktmengsel in. Leg daarop de kwartelfilets en dek af met de rest van het gehakmengsel. Vouw het deeg erover en druk de randen goed aan. Bestrijk het deksel met losgeklopte eidooier. Maak 2 schoorsteentjes* en zet anderhalf uur in een oven van 180°C. Dek af met aluminiumfolie als de terrine te snel kleurt. Laat wat afkoelen en schenk het overtollige vocht uit de terrine. Laat volleig afkoelen. Los de geweekte en uitgeknepen gelantineblaadjes op in 1 dl port en 2 dl gevogeltefond. Schenk de portgelei door de schoorsteentjes in de terrine en laat 12 uur opstijven in de koelkast. * Een schoorsteentje laat stoom ontsnappen. Maak met bakpapier of aluminiumfolie een rolletje, snij een rondje uit het deegdelsel en zet het rolletje voorzichtig in het gaatje