Krokant gebakken eend en aardappelrisotto

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Risotto Jacqmotte: Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Laat de aardappelen 20 minuten koken in een kookpot op een laag vuurtje, met de espresso, de room en de kippenbouillon. Giet overtollig vocht af. Kijk of de aardappelen gaar zijn en voeg de kaas toe tot de gewenste dikte. Werk af met de gemalen koffie. Crème van wortel: Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de room en de groentebouillon samen en doe er de wortelen bij. Breng aan de kook en laat koken tot de wortelen gaar zijn. Mix fijn met de staafmixer en kruid af met peper en zout. Als de crème te dik is, kunt u altijd een beetje extra groentebouillon toevoegen, totdat u de gewenste dikte hebt verkregen. Rode wijnsaus: Braad het vlees aan in olie met sjalot, tijm, look en het laurierblaadje. Blus af met azijn, voeg de rode wijn toe, laat inkoken tot het stroperig is, voeg de bouillon toe en laat alles 20 minuten zacht koken. Zeef door en kruid af met peper en zout. Eendenfilet (2 stuks): Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het overtollige vet van de eend af (enkel de zijkanten, het bovenste moet erop blijven) en trek met een scherp mes lijnen in het vet aan de bovenkant. Zorg ervoor dat u niet te diep snijdt, zodat u niet in het vlees zelf zit. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak in de pan. Begin met de vetkant en, als die goudbruin ziet, draait u het vlees om en bakt u de onderzijde. Haal het uit de pan en laat even rusten. Zet 6 tot 7 minuten in de oven op 180°C Dit is een recept van Yanaïka Skrzyszkowiak, restaurant Exquisa, Melderstraat 38, 3500 Hasselt

Krokant gebakken eend en aardappelrisotto is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelrisotto met kip
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelrisotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelrisotto Met Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept