Snij de ajuin, knoflook, peterselie, koriander en paprika fijn en laat het zachtjes 2 minuten aanfruiten in een klein beetje olijfolie. Doe het gehakt in een ruime mengkom en voeg daar het mengsel en het ei aan toe en breng op smaak met de kruiden; Meng alles heel goed onder elkaar en maak 8 ronde balletjes en wentel ze even door de bloem; Laat de gehaktballetjes op middelhoog vuur aanbraden en ca. 10 minuten laten nagaren; In een pan met ruim water de penne koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking; Snij de courgettes in blokjes en roerbak ze gedurende 5 minuten; Voeg de gekookte penne aan toe en breng het op smaak met de Italiaanse kruiden. Smakelijk! Tip: Dit recept kan ook met een andere pastasoort bereid worden, Vergezeld van een fris seizoenslaatje of van boontjes of peulen.
Kruidige gehaktballetjes met penne is een recept van Jerryke's Cuisine