Wilde eend uit de oven

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de binnen- en buitenkant van de eenden met wildkruiden. Leg de eenden op een rooster boven een braadslede of een ovenschaal met het water midden in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ongeveer 10 minuten. Bestrijk de eenden met de olie en zet de oven dan op 180 graden, gedurende ongeveer 60 min. Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar. Eend met worteltjes, doperwten, en maïs met gebakken frites. Tip: Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het eventueel aanwezig vet eerder te verwijderen. Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el.honing en 1 el. sojasaus voor een knapperig korstje.

Wilde eend uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept