Bestrooi de eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Neem de pan van het vuur en voeg de overige boter toe. Verwarm de kersen met 2 dl. sap in een andere pan. Meng het aardappelmeel aan met de Marasquin en bind hiermee het kersensap. Verwarm de boter opnieuw en bak hierin de eendefilets aan beide zijden bruin(reken voor elke zijde ongeveer 4 minuten). Neem de filets uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg het overige ker-sensap toe aan de bakboter en serveer de kersensaus er apart bij. Wilde eendenfilets met kersensaus, spruitjes en gekookte aardappelen. Tip: Voeg de kersensaus toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los.
Wilde eendenfilets met kersensaus is een recept van Jerryke's Cuisine