Wilde gans met honing

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vul de gans met een mengsel van de gehakte ui, de tijm en de rozemarijn. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de gans rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de gans, gedurende ca.1.30 uur. Breng de honing, het citroensap en de wijn aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten inkoken. Voeg dit toe aan de gans en bedruip de gans regelmatig met het braadvocht. Maak jus door water aan het honingmengsel toe te voegen. Gebraden gans met honingsaus, gekookte broccoli, sla en gekookte aardappelen. Tip: Vervang witte wijn door appelsap en rozemarijn door marjolein.

Wilde gans met honing is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept