Wilde gans uit de magnetron

2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de binnenkant van de gans met zout en peper en de buitenkant van de gans met paprikapoeder. Prik gaatjes in de gans en leg deze in een diepe glazen schaal. Bedek het geheel met plastic folie. Plaats de schaal in de magnetron op stand 8 (bij 10 standen), gedurende ca. 30 min. Laat de gans even rusten en giet het vet uit de schaal. Plaats de gans opnieuw in de magnetron op stand 8, gedurende ca. 30 minuten. Prik in de gans om te zien of deze gaar is. Zet vervolgens de laatste 5 minuten de magnetron op stand 10. Gans met cranberrycompote, spruitjes en aardappelpuree uit de oven. Tip: Vervang de gans door wilde eend.

Wilde gans uit de magnetron is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Shoarmasalade met stoomgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept