Wildsaus 6

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de botten met olie in een voorverwarmde oven bij 200°C tot het begint te kleuren. Voeg de grof gehakte groenten, de tomatenpuree en de bloem erdoor en rooster dit mee tot ook dit kleur heeft. Giet vervolgens het vet af en doe alles in een pan. Voeg de wijn, water en kruiden toe en breng aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de bouillon zachtjes 1 uur koken. In keukentermen spreek je nu van fond. Zeef de fond en laat dit inkoken tot ca. 1/3 van de hoeveelheid. Voeg dan de peperkoek, peper en zout toe. Roer de saus glad en kijk of de juiste dikte is bereikt. Niet te dik, het moet net aan de lepel blijven hangen. Als de saus nog te dun is, kun je het nog even iets langer laten inkoken. Maar als de smaak al vrij sterk is, kun je ook een extra plakje peperkoek toevoegen en losroeren voor de binding. Je kunt het natuurlijk ook binden met een maïzenapapje, maar wees daar wel voorzichtig mee. Want als de saus te dik wordt, voelt het plakkerig in je mond en dat is niet zo lekker.

Wildsaus 6 is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met volkoren-notenkruim
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met wildsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildsaus
10-20 min -
Bekijk recept