Snijd het vette spek in dobbelsteentjes en bak deze uit in de soeppan Haal de krokant gebakken spekjes uit de pan en bak de sjalotten en de ui in lichtbruin in het achtergebleven spekvet. Was de prei en snijd deze in ringen. Schrap de wortelpeterselie en snijd deze in kleine blokjes. Bak de prei en de wortelpeterselie nog even mee met de uien en leg dan de soepbotten op de groente in de pan. Voeg daarna 1 liter koud water toe en laat het geheel samen met het zout, de peper en de laurier ca. 2 uur zachtjes koken. Voeg de rode linzen toe en laat het geheel nog 20 min. zachtjes verder pruttelen, tot de linzen gaar zijn en uit elkaar vallen. Neem de soepbotten en het laurierblaadje uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Voeg het vlees weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Wildsoep van getrokken hertenschenkels is een recept van Jerryke's Cuisine