Laat een klontje boter goed heet worden in een pan en bak de wildsteaks langs alle zijden mooi bruin. Belangrijk: laat de steaks niet al te lang bakken zodat het vlees zelf rosé blijft. Zijn de wildsteaks mooi bruin, neem ze dan uit de pan en houd ze goed warm. Giet vervolgens de kalfsfond in de pan en laat die voor de helft inkoken. Laat de peertjes uitlekken in een vergiet en vul ze op met de veenbessensaus. Schik nu de wildsteaks in een ovenschotel en leg er een schijfje Camembert bovenop. Overgiet met een lepel Luikse siroop. Leg de gevulde peertjes rond de steaks en overgiet met de saus uit de braadpan. Plaats de schotel tot slot een 8-tal minuten onder de grill van een voorverwarmde oven (200°C) tot de kaas en de siroop mooi gesmolten zijn. Serveer op voorverwarmde borden. Serveer met verschillende soorten bospaddestoelen, kastanje- of knolselderpuree en peertjes met veenbessensaus. Een lekker stukje wild smaakt perfect in combinatie met typische wintergroenten zoals witloof, spruitjes, boontjes en verschillende soorten kool.
Wildsteak met gevulde peertjes en kastanjepuree is een recept van Jerryke's Cuisine