Witlof gratin met 3 kaassoorten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was het witlof en snij onderaan een kegeltje weg. Doe de stronken in een stoofpan en besprenkel ze met citroensap. Giet er water bij tot op halve hoogte, voeg de boter, zout en peper erbij en laat 20 tot 25 min. sudderen. Intussen raspt u de parmezaan en de gruyère tot grote schilfers en snijdt u de gorgonzola in kleine stukjes. Verwarm de room op een zacht vuurtje en voeg er de gorgonzola bij. Zodra hij gesmolten is voegt u de gruyère bij. Laat zacht smelten en voeg er tenslotte een beetje parmezaan bij. Meng alles goed tot u een mooie homogene saus krijgt. Als de stronkjes witlof gaar zijn, laat u ze goed uitlekken. Duw er een beetje op . Schik ze in een ovenschotel en bedek ze met de kaassaus. Laat enkele minuten gratineren onder de grill.

Witlof gratin met 3 kaassoorten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue met honing en tijm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-auberginetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgische fondue met bier en abdijkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept